Bij een energiecontract met variabele prijzen is het op dit moment verstandig om rekening te houden met sterk stijgende prijzen. Bij uw energieleverancier kunt u aangeven dat u uw termijnbedrag voor uw energieverbruik wilt verhogen. Neem hiervoor contact op met uw energieleverancier. Pas waar mogelijk het gebruik van de woning aan en douche bijvoorbeeld minder lang, of was op een lagere temperatuur.

Op de Noord-Veluwe kan Veluwe Duurzaam u hierbij helpen. Veluwe Duurzaam stelt energiecoaches en energiemaatjes beschikbaar die u advies geven over het besparen van energie. Dit zorgt voor een besparing van energiekosten. En is als bijkomend voordeel ook nog eens goed voor het milieu.

Wie tussen 14 februari en 31 juli 2023 één of meerdere energiebesparende producten bij de bouwmarkt koopt, kan een deel van zijn aankoopbedrag terugkrijgen via Veluwe Duurzaam. Met deze editie van de Energiebespaaractie trekken de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam alles uit de kast om inwoners te stimuleren aan de slag te gaan met energiebesparing. 

Maar ook in andere gemeentes zijn initiatieven voor financiële ondersteuning: Stijgende energiekosten? U staat er niet alleen voor!

Check onderstaande tips om te besparen op energie.

Terug naar overzicht