Wij voeren in uw woning mutatieonderhoud uit. Wij kijken de hele woning na. U kunt denken aan hang- en sluitwerk, stellen van keukendeurtjes, enz. Indien nodig voeren we een gas- en elektrakeuring uit.
Wij voeren in uw woning mutatieonderhoud uit. Wij kijken de hele woning na. U kunt denken aan hang- en sluitwerk, stellen van keukendeurtjes, enz. Indien nodig voeren we een gas- en elektrakeuring uit.
Heeft u geen reservesleutel? Dan kunt u een sleutelspecialist bellen. Wij kunnen ook iemand sturen; de kosten betaalt u altijd zelf.
Is uw beglazing regelmatig beslagen met condens? Hangt er een bedompte lucht in huis? Dan hebt u waarschijnlijk last van vocht in huis.
Wat kunt u doen?
Vochtoverlast is een probleem. Er verschijnen schimmelplekken op de muur, het behang laat los of verf bladdert af. Hoe voorkomt u dit? Ventileren! Zorg dat de woning voldoende zuurstof krijgt.
Luchten of ventileren?
Er is een verschil tussen luchten en ventileren. Bij luchten wordt meestal even een raam open gezet om zo verse lucht binnen te krijgen. Als het een beetje waait, hoeft dit maar 10 minuten en bij grondig luchten maximaal 30 minuten.
Luchten is echter niet voldoende in vertrekken waar constant mensen aanwezig zijn, in de badkamer en in de keuken. Ventileren is dan beter. Een constante stroom verse lucht, dat is de beste ventilatie. Misschien denkt u dat u dan meer stookt, maar dat is gelukkig niet zo: een woning met vochtige lucht kost veel meer om te verwarmen, dan een woning met droge lucht. Bespaar dus energie door het goed ventileren van de woning!
Hoe komt vocht in de woning?
Door koken en douchen. Ook door transpiratie en ademen ontstaat er vocht. Eén persoon produceert ongeveer 1 à 2 liter vocht per dag door te ademen en te transpireren. In combinatie met douchen, koken enz. produceert een gemiddeld gezin ongeveer 12 liter vocht per dag.
Tips:
Een goedkope oplossing om schimmelplekken te verwijderen: Neem 2 delen ammoniak en 1 deel water en doe dit in een sproeier. Daarna wel goed ventileren en pas op voor uw kleding! Meer informatie vindt u in de folder Vocht en Ventilatie.
Bij vocht- en schimmelproblematiek in de (oude) woning kan de vakman in de meeste gevallen niets doen. Het is eigenlijk altijd een kwestie van ventileren en stoken om het klimaat in de woning goed te houden.
Condens
Heeft u HR++ glas? Dan betekent condens dat het glas goed zijn werkt doet. Het glas heeft een hoge isolatiewaarde. Er ontstaat condens bij een lage buitentemperatuur, samen met een hoge vochtigheid. Dit gebeurt vaak tijdens de ochtenduren in het voor- en najaar. De condens verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt.
Zit er vocht of vuil tussen de ramen? Dan is uw raam waarschijnlijk lek en moet deze vervangen worden. Neemt u hiervoor contact met ons op.
Heeft u enkelglas? Dan helpt goed ventileren vaak om condens te laten verdwijnen.
U bent zelf verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud. Daar hoort het schoonhouden van de afvoer bij.
Een lekkage in de meterkast is voor Omnia Wonen als deze na de watermeter zit. Zit de lekkage voor de watermeter dan is het herstel voor het waterleidingbedrijf (Vitens). De buis van de watermeter voor de meter is iets dikker dan de buis na de watermeter.
Ja, dat kan. Neemt u contact met ons op. De kosten voor de sleutel zijn voor uw eigen rekening.
Uw vraag is niet beantwoord? Of u vond niet de informatie die u zocht?
Vult u dan het contactformulier in. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.
Wij zijn volkshuisvesters
Het realiseren van een thuisbasis voor mensen die aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt is de leidraad in ons denken en doen.
Omnia Wonen huisvest een kleine 20.000 mensen in circa 9.000 woningen in 11 gemeenten. Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe.