Wat?
Op 15 december 2020 heeft Omnia Wonen 12 sociale huurwoningen opgeleverd aan de nieuwe huurders aan de Machinist in Amersfoort. Deze woningen zijn onderdeel van de vereniging Soesterhof, die op de locatie vlakbij het station vier woonblokken met koopwoningen heeft gerealiseerd. Vele huurders zijn al jaren lid van de vereniging en betrokken geweest bij de bouw van het gehele project met als doel sociaal en duurzaam wonen. Omnia Wonen draagt hier vanuit haar visie graag aan bij. 

Waar?
De locatie van Soesterhof is de Wagenwerkplaats, een oud terrein van NS. Gelegen tussen het Soesterkwartier en het spoor, vlakbij het station, aan de westzijde van het centrum van Amersfoort. Het Soesterkwartier is de eerste echte arbeiderswijk in Amersfoort. Er zijn meerdere winkels, kerken en scholen gevestigd. Voor de Wagenwerkplaats is een bestemmingsplan in de maak. Nu zijn er kantoren, sportfaciliteiten, horeca en evenementenlocatie. In de toekomst wordt naar verwachting meer gebouwd, ook naast de Soesterhof.

Wanneer?
De twaalf woningen van Omnia Wonen zijn inmiddels klaar. Deze worden inmiddels allemaal verhuurd.

Wie?
Zoals bij alle projecten, werkt Omnia Wonen ook hier samen met verschillende partijen:
– Archi3o (architect)
– Van Bekkum BV (aannemer)

Ontstaan en bouw van Soesterhof
In 2012 zijn de initiatieven voor CPO gestart. CPO heeft oktober 2019 de grond gekocht van NS. Zij heeft een architect opdracht gegeven en in mei 2017 heeft CPO Soesterhof Omnia Wonen benaderd. Omnia Wonen heeft aangegeven dat zij hierin wil stappen. Soesterhof en Omnia Wonen hebben de afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Het project is dus kant- en klaar gekocht door Omnia Wonen van CPO Soesterhof. (Dit noemen we ’turn-key’). De bouw van Soesterhof wordt gedaan door van Bekkum. Zij bouwt al meer dan 95 jaar de mooiste projecten. Amersfoort en omgeving probeert zij elke dag een beetje mooier te maken.

Beeldmateriaal